ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα στην Ιεράπετρα πήρε την αποταμίευση του εγγυητή

Τράπεζα στην Ιεράπετρα πήρε την αποταμίευση του εγγυητή

Καταγγελίες, τόσο από δανειολήπτη, αλλά και από εγγυητή, έφθασαν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (ΕΠΚ) Κρήτης, για αντισυμβατική συμπεριφορά υποκαταστήματος Τράπεζας στην Ιεράπετρα.

Η τράπεζα προχώρησε, μετά από απλή ειδοποίηση, στην παρακράτηση μεγάλου ποσού, τόσο από τον καταθετικό λογαριασμό του δανειολήπτη, αλλά και από τον λογαριασμό του εγγυητή, με αποτέλεσμα, το συγκεντρωτικό ποσό της παρακράτησης, να «πατσίζει» το χρέος του ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού, του επαγγελματία δανειολήπτη, αλλά τελικά η Τράπεζα «εισέπραξε περισσότερα από όσα ήταν το χρέος», όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν ως εξής: To χρέος του δανειολήπτη ήταν 40.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις, τόκους κ.λπ. έφθασε στο ποσό των 45.981,73 ευρώ και εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από τον οφειλέτη - εγγυητή για το ποσό των 56.318,25 ευρώ.

«Επειδή υπάρχει διαφορά στην κοστολόγηση του χρέους (άλλο ποσό χρέους εμφανίζει στην εξώδικη δήλωση του οφειλέτη και άλλα στον εγγυητή), οι καταναλωτές το κατήγγειλαν στην Ένωση και η υπόθεση προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για τις περαιτέρω ενέργειες για την προστασία των καταναλωτών όπως ορίζει η νομοθεσία», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.