ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 15χρονου: Το παιδί μας σώθηκε – Σας ευχαριστώ όλους

Μητέρα 15χρονου: Το παιδί μας σώθηκε – Σας ευχαριστώ όλους

Όλα κύλησαν καλά για τον μικρό Μανώλη και πλέον ονειρεύεται το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία...

«Τα δάκρυα αγωνίας και απόγνωσης που μας έπνιγαν μέχρι να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι μας στο Αννόβερο και κυρίως μέχρι να χειρουργηθεί ο Μανώλης μας, έγιναν δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Τώρα μπορούμε μετά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών να είμαστε πλέον αισιόδοξοι. Το παιδί μας σώθηκε, εξελίσσεται μέρα με την μέρα καλύτερα και αυτό το οφείλουμε τόσο στους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίο, όσο και στους χειρούργους του Ανόβερο, αλλά κυρίως στην αγάπη και την στήριξη του κόσμου», λέει η μητέρα του 15χρονου Μανώλη από την Πάτρα, του νεαρού που συγκίνησε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του.

«Όταν επιστρέψουμε είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλω να τους σφίξω το χέρι, να τους ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας», αναφέρει σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα και προσθέτει πως όλος ο κόσμος τους αγκάλιασε, τους προστάτευσε: Τόσο η κοινωνία της Πάτρας, όσο οι ξενιτεμένοι Έλληνες που ζουν στο Αννόβερο και τους υποδέχτηκαν σαν συγγενείς, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έδωσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την μεταφορά του.

Τα βάσανα του Μανώλη ξεκίνησαν ξαφνικά την 25η Μαρτίου. Ο μικρός σηκώθηκε και τα έβλεπε όλα διπλά. Είπε στους γονείς του ότι δεν βλέπει καλά και αμέσως επισκέφτηκαν οφθαλμίατρο. Εκείνος τους ενημέρωσε πώς πρέπει να απευθυνθούν στο νευρολογικό τμήμα... Σηραγγώδες αγγείωμα εγκέφαλου. Έπρεπε να χειρουργηθεί, όχι εδώ, στην Γερμανία.

Στην οικογένεια σήμανε συναγερμός. Έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα, χωρίς να καταλάβει ο μικρός. Οι γονείς και οι δύο αδερφές του έκαναν αγώνα δρόμου για να μαζέψουν το ποσό. Οι συγγενείς, όσοι μπορούσαν και όσο μπορούσαν πρόσφεραν τον οβολό τους.

Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε πριν συγκεντρωθεί όλο το ποσό. Ο μπαμπάς του Μανώλη, κ. Βογιατζής ενημέρωσε τον καθηγητή του ότι θα λείψει από το σχολείο το παιδί για κάποιο διάστημα.

Μερικές ημέρες μετά οι αγαπημένοι του φίλοι, που ενημερώθηκαν για την κατάσταση, έδωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στην 5ημερη.

Το γεγονός μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα και... σήμερα ο Μανώλης ανυπομονεί να γυρίσει σπίτι.

Από το δωμάτιο της εντατικής, όπου νοσηλεύεται λέει: «άντε να φύγουμε»...

Διαβάστε επίσης:

Με τις ευχές όλων μας: Αναχωρεί για Αννόβερο ο 15χρονος μαθητής!

Ανόβερο: Βγήκε από την εντατική ο 15χρονος Μανώλης

Περπάτησε ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα