ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβόλησαν 200 μετανάστες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα

Πυροβόλησαν 200 μετανάστες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα

Απίστευτα μοιάζουν τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα, όπου 200 μετανάστες δέχθηκαν βροχή πυροβολισμών όταν ζήτησαν να τους δοθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στην εφημερίδα «Πατρίς», η ομάδα των αλλοδαπών είχε κλείσει ραντεβού με τον εργοδότη και τους τέσσερις επιστάτες του κτήματος, περιμένοντας ότι θα πληρωθούν.

Αντί όμως για τα χρήματά τους, που σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες τους αγγίζουν συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ, δέχθηκαν «διαταγές» να επιστρέψουν στις εργασίες τους!

Οι εργάτες τότε αντέδρασαν έντονα και δεν δέχθηκαν να επιστρέψουν στις δουλειές όταν ξαφνικά οι επιστάτες άρχισαν να τους πυροβολούν. Πάνω από 30 άτομα έπεσαν τραυματισμένα στο έδαφος ενώ ακολούθησαν σκηνές πανικού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα από τους αλλοδαπούς διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο Νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οκτώ από τους τραυματίες φέρουν σοβαρότερα τραύματα.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο έλληνας εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αργά το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, ενώ λίγη ώρα αργότερα, διακομίστηκε προληπτικά, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα, στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των τριών επιστατών.

Οι φωτογραφές είναι από το patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για Μανωλάδα:Από τα μεροκάματα της ντροπής του 2008 στο σήμερα

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Μανωλάδα