ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή η επέκταση των ταμειακών διευκολύνσεων της ΔΕΗ σε όλους

Ανοιχτή η επέκταση των ταμειακών διευκολύνσεων της ΔΕΗ σε όλους

Την επέκταση των διακανονισμών για οφειλές και για άλλες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, πέραν αυτών που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση, εξετάζει η ΔΕΗ.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο διοικητής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τους διεθνείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς για προμήθεια καυσίμων, διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν θα πληρώνει παραπάνω από αυτό που δεν μπορεί.

«Είναι προφανές ότι βούλησή μας είναι να βοηθήσει η ΔΕΗ τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, όσο μπορεί και όσο είναι στο χέρι της. Η ενέργεια που ανακοινώσαμε για τους μακρόχρονους διακανονισμούς έως 40 δόσεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πού βρίσκεται μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού και, στα μέτρα του δυνατού, προσπαθούμε να κάνουμε κι άλλες διευκολύνσεις για τους μη ευάλωτους καταναλωτές. Με απόφαση του Δ.Σ. οι ταμειακές διευκολύνσεις και οι διακανονισμοί θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, πέραν των ευπαθών ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζερβός.

Παράλληλα, ο διοικητής της ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το σύστημα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο για τον διακανονισμό όσο και για την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία.

«Δουλεύουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση ώστε και ευελιξία να δώσει στη ΔΕΗ και η ταλαιπωρία των πολιτών να σταματήσει», σημείωσε ο κ. Ζερβός. Τέλος, ο κ. Ζερβός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρότερες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή χαμηλότερου κόστους ρύπων, η οποία, όπως είπε, δημιουργεί ένα «μαξιλάρι» στο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.