ΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ: Τα νέα κρασιά του Άγγελου Ρούβαλη

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ: Τα νέα κρασιά του Άγγελου Ρούβαλη

Το δικό της γευστικό στίγμα δίνει η ομάδα του οινοποιείου του Άγγελου Ρούβαλη, παρουσιάζοντας τα νέα της κρασιά, εκπρόσωποι των 2 βασικών ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο του ελληνικού και πελοποννησιακού αμπελώνα

Τα δυο φρέσκα κρασιά, εσοδείας 2012, διακρίνονται για τη φρουτώδη και δροσερή προσωπικότητα τους- κύρια χαρακτηριστικά τηςσειράς "Μικρός Βοριάς", της οποίας γίνονται μέλη.

Το Μοσχοφίλερο-Μικρός Βοριάς είναι ένα γεμάτο λευκό κρασί με αρωματική προσωπικότητα και επίγευση που συνοδεύει αρμονικά ψάρια, ζυμαρικά με θαλασσινά και αρωματικές λευκές σάλτσες, άσπρα κρέατα και φρούτα. Το Αγιωργίτικο-Μικρός Βοριάς με σύνθετο άρωμα και νεανική ζωηρή γεύση δένει όμορφα με πιάτα με κόκκινο κρέας, ψητά, αλλαντικά, πικάντικα τυριά, και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες.

Τα δύο νέα κρασιά είναι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης "ΠΓΕ" Πελοπόννησος και τα σταφύλια προέρχονται τόσο από τις πλαγιές της Αιγιαλείας όσο και από την ευρύτερη Πελοπόννησο. Είναι η πρώτη φορά που ο οινοποιός και οινολόγος Άγγελος Ρούβαλης κυκλοφορεί και παράγει κρασιά πέρα από τις πλαγιές της Αιγιαλείας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει συγκεντρωμένη οινολογική πείρα από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα αφού έχει οινοποιήσει τις περισσότερες ελληνικές ποικιλίες από το Ασύρτικο στην Σαντορίνη έως το Σαββατιανό και τη Μαυροδάφνη.

Η σειρά "Μικρός Βοριάς", που μέχρι πρότινος αποτελείται από 5 κρασιά, έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το καταναλωτικό κοινό και έχει αποσπάσει ήδη αρκετά βραβεία. Όλα τα κρασιά της σειράς, χαρακτηρίζονται από πλούσιο γευστικό "σώμα", που τα καθιστά ιδανικά συνοδευτικά του καθημερινού ελληνικού φαγητού.

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων.