ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική βράβευση για αποφοίτους του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ

Σημαντική βράβευση για αποφοίτους του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ». ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΒΓΕ 2013

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 8:00 μμ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2013 στην καθιερωμένη τελετή απονομής που και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του ιδρύματος Ωνάσης (Λ. Συγγρού 10107-109, Αθήνα).

Ο στόχος των βραβείων ΕΒΓΕ παραμένει ο ίδιος από την πρώτη διοργάνωση: η καταγραφή και αναγνώριση των καλύτερων έργων από το χώρο του σχεδιασμού Ελλάδα, αλλά και η προβολή της αξίας των εφαρμοσμένων τεχνών στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Ανάμεσα στα βραβεία δύο απόφοιτοι του τομέα Art & Design του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ ο Χρήστος Γκόλφης και η Λένα Σταματάκη με το Βραβείο ΕΒΓΕ στην κατηγορία οπτική ταυτότητα – Λογότυπος.

Οι ίδιοι μας είπαν για την δουλειά τους:

«Πελάτης μας ήταν μία νεοσύστατη εταιρεία - κατάστημα με παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, στην ιστορική γειτονιά της Ακρόπολης.
Το κατάστημα προμηθεύεται βιολογικά προϊόντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδος.

Με αυτό το δεδομένο, σχεδιάσαμε σαν εικαστικό τον γάιδαρο που με τη βοήθειά του γινόταν η περισυλλογή των αγαθών. Η σχεδίασή του βασίζεται –σαν ύφος- στην παραδοσιακή τεχνική της λιθογραφίας.

Στο τυπογραφικό κομμάτι, επιλέξαμε να σχεδιάσουμε στο χέρι το όνομα, χρησιμοποιώντας πολυτονικό σύστημα, σαν μια αναφορά στις παλιές ταμπέλες της δεκαετίας του 1950. Μια δεκαετία που είναι χαρακτηριστική για το ύφος που θέλει να περάσει το κατάστημα».

Το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ θέλει να δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους 2 αποφοίτους του, οι οποίοι εντάσσονται στην μακρά λίστα βραβευμένων σπουδαστών και αποφοίτων, και αποτελούν «πρεσβευτές» της ποιότητας σπουδών που το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ προσφέρει.