ΕΛΛΑΔΑ

Λιτό θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λιτό θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι με δυσκολία θα καταφέρουν να γεμίσουν το φετινό τραπέζι...

Τα μνημόνια, η άνευ προηγουμένου ακρίβεια αλλά κυρίως η άδεια τσέπη του Έλληνα παίζουν καταλυτικό ρόλο στο φτωχότερο ίσως πασχαλινό τραπέζι των τελευταίων χρόνων.

Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των πολιτών στο newsbomb.gr.

«Κατακουρεμένη η σύνταξη. Οι τιμές απλησίαστες. Όσο για το φετινό μου τραπέζι πολύ λιτό. Εγώ σκέφτομαι να πάρω κοτόπουλο αντί αρνί» λέει στην κάμερα μία γυναίκα που έκανε τα ψώνια της στην Βαρβάκειο αγορά.

Που μας έχουν οδηγήσει όμως οι κυβερνώντες... Αντί να χαιρόμαστε το παραδοσιακό μας αρνί να σκεφτόμαστε τρόπους προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα.

«Πολύ ακριβό. Μας έχουν κάνει να μη ξέρουμε από που να στρίψουμε» τονίζει με νόημα μία άλλη κυρία.

Μία πρόταση που εμπερικλείει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εξέφρασε άλλη μία νοικοκυρά. «Καλές είναι οι τιμές εμείς δεν έχουμε λεφτά» είπε με όσο χαμόγελο της έχει απομείνει. «Το τραπέζι μας θα είναι λίγο μέτριο» συνέχισε.

Όμως και οι έμποροι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο υποψήφιος πελάτης και κάνουν το καλύτερο δυνατόν. «Από πέρυσι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές αλλά ο κόσμος που δεν έχει λεφτά διαμαρτύρεται ότι είναι ακριβές. Πιο φθηνά από πέρυσι αλλά και ο κόσμος πιο φτωχός από πέρυσι.» δηλώνει με νόημα ένας έμπορος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι θα μας αφανίσουν ακόμα και την παράδοση! Μάχονται για αυτό και το επιδιώκουν με κάθε τρόπο...