ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Ο πολυμήχανος Ηπειρώτης επιχειρηματίας

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Ο πολυμήχανος Ηπειρώτης επιχειρηματίας

Τον πρωτοσυνάντησα πριν 15 χρόνια σε ένα ταξίδι στην Τεχεράνη.

Ήταν το 1998 όταν μία ολιγομελής επιχειρηματική ομάδα προσπαθούσε να ανοίξει την αγορά του Ιράν.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόσωπο αυτό περνούσε σχεδόν απαρατήρητο. Αν και είχαν περάσει τριάντα χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησής και ο ίδιος μετρούσε ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες, ήταν εξαιρετικά απλός.

Χωρίς φαμφάρες και επίδειξη σίγουρα δεν πρόδιδε πίσω από την συμπεριφορά του το όνομα που η αγορά σεβόταν: ο Θεόδωρος Νιτσιάκος (μαζί με τους συμπατριώτες του από τον Συνεταιρισμό της «Πίνδού») είχαν ήδη ξεκινήσει την αποκαθήλωση των Μεγαρέων και Χαλκιδέων παραγωγών πτηνοτροφικών προϊόντων μεταφέροντας το κέντρο της ελληνικής πτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο.

Από εκείνο το ταξίδι έχουν περάσει 15 χρόνια και ο Θ. Νιτσιάκος που πλέον μετρά 45 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας κατέστη ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της ελληνικής πτηνοτροφίας, αφού ελέγχει την πρώτη σε παραγωγή ιδιωτική πτηνοτροφική μονάδα της χώρας. «Είμαστε η εταιρεία με τις περισσότερες επενδύσεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας» λέει η κυρία ΜαριλέναΝιτσιάκου, διευθύντρια marketing της επιχείρησης προσθέτοντας «η επιχείρηση υλοποίησε επίσης σημαντικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα εκτροφής γαλοπούλας και κουνελιού».

Με την επένδυση αυτή ο Νιτσιάκος έσπασε το ιταλικό μονοπώλιο στον τομέα της γαλοπούλας αφού ως την στιγμή που ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε, ο κλάδος κυριαρχείτο από τα ιταλικά εισαγόμενα προϊόντα. «Είναι εκπληκτική η αποδοχή του κοινού» λέει η κυρία Νιτσιάκου εξηγώντας «όταν στο ράφι βρεθούν η γαλοπούλα Νιτσιάκου και οι ιταλικές γαλοπούλες πρώτα εξαντλούνται τα δικά μας προϊόντα και στη συνέχεια ο έλληνας καταναλωτής στρέφεται στα εισαγόμενα».

Διαβάστε περισσότερα και μάθετε το "μεγάλο κόλπο" με τα εισαγόμενα κοτόπουλα στο blog του Σπύρου Κτενά, ΕΚΤΕΝΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.