ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στο Περιστέρι

Ξεκίνησε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στο Περιστέρι

Η Πρωτοβουλία Επιστημόνων Υγείας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 26/4 το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο στην πόλη για άπορους και ανασφάλιστους, επί της οδού Μακρυγιάννη 141 στην Κηπούπολη.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο στην πόλη μας έχει ανοίξει την πόρτα του για να δεχθεί όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε», σημειώνει ο επιστημονικός συντονιστής της πρωτοβουλίας Υγείας και Παιδείας για το Περιστέρι κ. Γιώργος Βαθιώτης.

«Όλοι οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας είμαστε πολύ συγκινημένοι που επιτέλους αυτό το κοινωνικό έργο λαμβάνει σάρκα και οστά ώστε να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπο μας», τονίζει ο κ. Βαθιώτης.

«Οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους ιερείς της Μητρόπολης μας για τις αμέριστες υπηρεσίες που προσφέρουν και την άριστη συνεργασία τους για τη λειτουργία όλων των κοινωνικών έργων. Επίσης, να ευχαριστήσουμε έναν δάσκαλο και οραματιστή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο για το θεάρεστο κοινωνικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα στην πόλη μας. Τέλος, όλους τους εθελοντές ιατρούς, φαρμακοποιούς για την αφιλοκερδή εργασία που προσφέρουν προς όφελος των συμπολιτών μας και φυσικά τον απλό κόσμο που μετέχει από όλες τις θέσεις για τη λειτουργία αυτού του κοινωνικού έργου».

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι Περιστεριώτες θα γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου καθώς και τους εθελοντές ιατρούς που έχουν αναλάβει αυτή τη δύσκολη αλλά συνάμα ευχάριστη αποστολή.

«Καλούμε όλους τους ιατρούς της πόλης μας να επικοινωνήσουν με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου ώστε να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το θεάρεστο κοινωνικό έργο που αφορά όλους μας. Πρέπει όλοι να δείξουμε ότι τα λόγια μας έχουν ηθική αξία και οι πράξεις μας ηθική υπόσταση για να δώσουμε μια καινούρια έννοια στη λέξη «άνθρωπος» που πολλοί έχουν λησμονήσει στην εποχή μας.

Όλοι μαζί θα πρέπει να συμπορευθούμε για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας και να κοιτάξουμε στα μάτια καθέναν από τους συνανθρώπους μας λέγοντας μια έκφραση: «μη φοβάσαι, είμαστε δίπλα σου», επισημαίνει ο καθηγητής κ. Γιώργος Βαθιώτης.