ΕΛΛΑΔΑ

Σύμμαχος και σήμερα ο καιρός

Σύμμαχος και σήμερα ο καιρός

Αίθριος θα είναι και σήμερα Μ. Σάββατο ο καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο το πολύ 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 έως 32 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέτρια ένταση.

Το βράδυ της Ανάστασης ο ουρανός θα είναι καθαρός σε όλη τη χώρα άρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά το «δεύτε λάβατε φως».

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει για λίγο κυρίως στα ορεινά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31εναν βαθμούς Κελσίου.

Tις επόμενες ημέρες

Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.