ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν τον επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Έπιασαν τον επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται πλέον ένας από τους πιο αδίστακτους και επικίνδυνους δραπέτες των Τρικάλων, ο οποίος συνελήφθη μετά την απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκερ επί της οδού Καρπενησίου 25 στο Περιστέρι.

Πρόκειται για τον LITA ή DREBATA ERMAL ή LITOR του DULEIMAN ή DEO και της FITNETE , ο οποίος γεννήθηκε την 02-02-1978 στην Αλβανία.

Το χρονικό της ληστείας
Την ώρα που οι δύο δράστες βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, υπάλληλος του σούπερ μάρκετ πάτησε κουμπί του συναγερμού και στο σημείο κατέφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι και κάλεσαν ενισχύσεις, αναφέροντας πως οι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι.

Όταν οι δράστες βγήκαν από το σούπερ μάρκετ, επιχείρησαν ξεφύγουν με τα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν με τις μοτοσικλέτες τους και τότε ο ένας απο τους δράστες, λίγα μέτρα παρακάτω απο το σούπερ μάρκετ, πέταξε δύο χειροβομβίδες, οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν ήταν απασφαλισμένες.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν απο τους δράστες ο οποίος τους δήλωσε οτι ονομάζεται Λίτα. Ο Λίτα είναι καταζητούμενος από την αστυνομία καθώς είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχε και στην καταδίωξη στα Ίσθμια κατα την οποία σκοτώθηκε η 25χρονη Κατερίνα.

Μετά τη σύλληψη του επικίνδυνου δραπέτη, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν εξονυχιστική έρευνα στην περιοχή και λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το συνεργό του Αλβανού δραπέτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερμάλ Λίτα είναι συνεργάτης του Μάριαν Κόλα επίσης δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων, που και αυτός καταζητείται, καθώς μετά την προ μηνός περίφημη πλέον απόδραση χάθηκαν τα ίχνη των κακοποιών.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Απριλίου, και μετά από ληστεία στην περιοχή των Ισθμίων υπήρξε συμπλοκή με περιπόλους της Αστυνομίας όπου και βρήκε τραγικό θάνατο η Κατερίνα, μία νέα κοπέλα 25 μόλις ετών. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε οι κακοποιοί διέφυγαν.

Υπήρξε και άλλη μία συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην Μάνδρα Αττικής όπου και εκεί η εγκληματολογική υπηρεσία της Αστυνομίας εντόπισε ίχνη των δραπετών.

Το «βιογραφικό» των δύο δραπετών
Ληστείες, ένοπλες συμπλοκές, σωματικές βλάβες και αποδράσεις, από τη δεκαετία του '90 έως σήμερα, έχουν στο ενεργητικό τους- όπως προκύπτει από τους φακέλους τους στην Αστυνομία- οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Και οι δύο που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, εκτός από την τελευταία τους αιματηρή απόδραση, μαζί με άλλους εννέα Αλβανούς από τις φυλακές Τρικάλων, συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στον Βύρωνα, όπου έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικών 25χρονος βιοπαλαιστής, τον Φεβρουάριο του 2010.

Τότε, είχε συλληφθεί ο 36χρονος Μάριαν Κόλα ή Κόλια και είχαν κατασχεθεί καλάσνικοφ, εκρηκτικά και χειροβομβίδες, ενώ ο Ερμάλ Λίτα, 35 ετών, είχε διαφύγει και κατέφυγε για ένα διάστημα στην Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στη συμπλοκή στη Μάνδρα

Στα δικαστήρια δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων (pics-vid)