ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση αγωνίας για χιλιάδες υποψηφίους

Παράταση αγωνίας για χιλιάδες υποψηφίους

Διακόπηκε λίγο μετά τις 21:00 η μαραθώνια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ με θέμα την απεργία των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία θα συνέλθει εκ νέου το πρωί της Παρασκευής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική συμφωνία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επιτευχθεί, ωστόσο οι συνδικαλιστές δεν τα... βρίσκουν στο διαδικαστικό της υπόθεσης.

Την ώρα που τα μέλη της ΟΛΜΕ βρίσκονταν ένα βήμα πριν τις τελικές αποφάσεις, λόγω αντεγκλήσεων και φραστικών επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε να διακοπεί για σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της ΔΑΚΕ για πραγματοποίηση απεργίας, με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα ήταν τουλάχιστον 30%, φαινόταν αρχικά ως το επικρατέστερο σενάριο στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για μία πρόταση η οποίο αποτελεί προοίμιο συνολικότερης ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση στο ΔΣ και, τελικώς, να αποσυρθεί η πρόταση από τη ΔΑΚΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, κ. Νίκο Παπαχρήστο, προχωρώντας σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης ανέφερε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταλήξουν σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών, σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών.