ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη δράση δολοφόνων με την ανοχή της κυβέρνησης

Ανεξέλεγκτη δράση δολοφόνων με την ανοχή της κυβέρνησης

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το θάνατο τριών ανθρώπων.

Θλίψη και θρήνο έχουν προκαλέσει σε δύο ελληνικές οικογένειες, τα περιστατικά του τελευταίου διαστήματος με πρώην κρατούμενους σε φυλακές να προκαλούν το θάνατο τριών πολιτών.

Η ανικανότητα δημιουργίας ενός αποτελεσματικού σωφρονιστικού συστήματος και η αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών, έχει ως αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο και οι πολίτες να έχουν βυθιστεί στην ανασφάλεια και το φόβο.

Τελευταίο αιματηρό κρούσμα μετά την τραγωδία των Ισθμίων, όπου δραπέτες των φυλακών Τρικάλων θέρισαν διερχόμενη νεαρή οδηγό, συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στα Κτίσματα Πωγωνίου Ιωαννίνων. Δράστης ένας 30χρονος Αλβανός, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα αποφυλακισθείς από τις Φυλακές Ναυπλίου και έσπειρα το θάνατο σε δύο ηλικιωμένους 72 και 73 ετών. Ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι τους, την ώρα που πιθανώς είχαν πέσει για ύπνο και στους σκότωσε δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως το έπραξε διότι "έτσι του ήρθε".

Η δράση στυγνών δολοφόνων είναι πλέον ανεξέλεγκτη, μιας και οι δημόσιες Αρχές αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν πως άτομα με συνεχιζόμενα παραβατική συμπεριφορά δεν τιμωρούνται με τις ποινές που θα έπρεπε, γεγονός που τους επιτρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι ωστόσο, που χρεώνουν την κατάσταση στις κοινωνικές ευαισθησίες της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που «απεχθάνεται» όσους μιλούν για σκληρά μέτρα, ακόμα και όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα εγκληματίες που σκορπούν το θάνατο.