ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Απεργία αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών,

24ωρη απεργία αποφάσισε για σήμερα Τρίτη 14 Μαϊου η ΑΔΕΔΥ η οποία κλήθηκε να από την ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί επί της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

«Με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Τσικρικάς.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει από χθες η επίδοση των φύλλων πορείας επιστράτευσης των καθηγητών ενώ το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να κρινθεί παράνομη η επιστράτευση.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική επιστράτευση που προχώρησε η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν απεργία κατά την έναρξη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΑΔΕΔΥ

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10:00 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζεται η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από τη ΓΣΕΕ.