ΕΛΛΑΔΑ

«Στο πλαίσιο της νομιμότητας οι ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές»

«Στο πλαίσιο της νομιμότητας οι ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές»

Οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων κατά τα γεγονότα της 12ης Μαΐου 2013 στις Σκουριές Χαλκιδικής έγιναν «στο πλαίσιο της νομιμότητας και με απόλυτο σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή αναφορές σε ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα σχετικά με την αστυνομική παρουσία στην περιοχή, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επισημαίνει ότι την ημέρα εκείνη «ομάδα ατόμων, μεταξύ αυτών και οι τρεις συλληφθείσες, παρεμπόδισαν την κίνηση οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι ιδιωτικής εταιρείας, όπως αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα».

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «παρεμποδίστηκε η κίνηση αστυνομικών δυνάμεων με δύο οχήματα, τύπου τζιπ, προκειμένου να ενισχυθούν αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή Ρέμα Καρατζά Λάκκο Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής».

«Το περιστατικό αυτό έχει αποτυπωθεί και σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ακόμη ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.