ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Χωρίς ΚΤΕΟ 80% των δικύκλων

Καρδίτσα: Χωρίς ΚΤΕΟ 80% των δικύκλων

Έως και το 80% φτάνει το ποσοστό των δικύκλων στην Καρδίτσα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ παρά το γεγονός ότι τα πρόστιμα της Τροχαίας καραδοκούν... και για τη συγκεκριμένη παράβαση ανέρχονται στα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ι. ΚΤΕΟ Καρδίτσας ΑΕ στην οδό Α. Παπανδρέου 144, κ. Μπαντιάς η προθεσμία για τον έλεγχο ΚΤΕΟ των δικύκλων στην Καρδίτσα έληξε την 27η Απριλίου, χωρίς να δοθεί παράταση όπως έγινε σε άλλους νομούς της χώρας με απόφαση Περιφερειάρχη, κάτι που ο περισσότερος κόσμος όχι μόνο δεν γνώριζε αλλά παραπλανήθηκε και από τις ανακοινώσεις(αναδημοσιεύσεις από άλλες περιφέρειες ) που διάβαζε κατά καιρούς σε εφημερίδες και διαδίκτυο.

Όπως προαναφέραμε, το πρόστιμο για έναν δικυκλιστή που θα πιαστεί χωρίς ισχύων ΔΤΕ ΚΤΕΟ είναι 400 ευρώ, ποσό αντίστοιχο με εκείνο που ισχύει για τα αυτοκίνητα, επιπλέον όμως, όπως εξήγησε ο κ. Μπαντιάς, το κράτος επιβάλλει πρόστιμο μέσω των ΚΤΕΟ σε τυχόν έλεγχο που θα γίνει εκπρόθεσμα, έως και 200% του αρχικού κόστους.

Να σημειωθεί πως ο έλεγχος είναι διετής και ο σχετικός νόμος για τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων ισχύει στην Ελλάδα από το 2009. Το πρόγραμμα κλήσης δικύκλων στην Καρδίτσα για έλεγχο ΚΤΕΟ έχει ξεκινήσει από το 2011 (πλην όσων δεν είχαν συμπληρώσει 4ετή κυκλοφορία), με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί πάντως ότι το ΚΤΕΟ για τους δικυκλιστές ήταν άγνωστο -ο νόμος για τα ΚΤΕΟ μοτοσικλετών δημοσιεύτηκε το 2009 (ΦΕΚ945/Β/20-05-09) με την προϋπόθεση να ισχύσει από την έναρξη λειτουργείς γραμμή ΚΤΕΟ Μότο σε κάθε περιφέρεια (για Καρδίτσα από Μάρτιο .2011)- και το γεγονός ότι δεν έγινε σωστή προβολή και η αδικαιολόγητα καθυστερημένη ανακοίνωση του κόστους των προστίμων στης με ΦΕΚ 501/Β/05-03-2013 από Υπουργείου Μεταφορών, Υπουργείου Οικονομικών και τη ελλιπή ενημέρωση των ελεγκτικών οργάνων – Τροχαίας δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Εφ. Γνώμη