ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι έκαναν τέσσερα άτομα για να κλέψουν περίπτερα

Δείτε τι έκαναν τέσσερα άτομα για να κλέψουν περίπτερα

Τα σχέδιά τους «ναυάγησαν».

Ο λόγος για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 29, 33 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο Αττικής και στο Νέο Κόσμο για διάρρηξη σε σπίτι στην παραλία Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αφού «τρύπωσαν» στο σπίτι στο Μαρκόπουλο, στη συνέχεια επιχείρησαν να διαρρήξουν περίπτερο στην παραλιακή οδό Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία (1) συσκευή οξυγονοκόλλησης με δυο φιάλες, η μια οξυγόνου και η άλλη προπανίου,
  • ένας (1) μεγάλος κόφτης,
  • έξι (6) κατσαβίδια,
  • δύο (2) ζεύγη γάντια,
  • ένας (1) κάβουρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές κυρίως σε περίπτερα, στα οποία απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού, έκοβαν τις τηλεφωνικές γραμμές, άνοιγαν τα ρολά ασφαλείας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.
Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων, στο ίδιο περίπτερο στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο, από το οποίο αφαίρεσαν συνολικά προϊόντα αξίας 6.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 33χρονους συλληφθέντες είναι από τις 24-12-2012 δραπέτης των φυλακών Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και τεσσάρων μηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.