ΕΛΛΑΔΑ

Ομολογία- ΣΟΚ του δράκου των Πετραλώνων

Ομολογία- ΣΟΚ του δράκου των Πετραλώνων

Περίμενε έξω από τα σχολεία και εντόπιζε τον στόχο του.

Όταν ένα κορίτσι του τραβούσε την προσοχή, το ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας του.

Εκεί, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός και διενεργεί έρευνα για κλοπές ή ναρκωτικά στο σχολείο της, προσέγγιζε την ανήλικη κοπέλα. Την οδηγούσε σε απόμερο σημείο, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Τουλάχιστον 21 θύματα ατά την τελευταία 5ετία έχει εξαπατήσει και κακοποιήσει με αυτόν τον τρόπο, ο 40χρονος "Δράκος των σχολείων" από τα Πετράλωνα που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Νωρίτερα, μέσα στην ίδια μέρα, είχε δράσει ακόμα μία φορά εναντίον 14χρονου κοριτσιού.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος τη δεκαετία 1995-2005 είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα που σχετίζονται με την καταπάτηση της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών, για τα οποία είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί.

Εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν σωφρονίστηκε. Όταν βγήκε από την φυλακή, συνέχισε τη δράση του. Όπως κατέδειξε η αστυνομική έρευνα, ο δράστης εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους, μετά την λήξη των μαθημάτων τους.

Δεν τον αναγνώριζαν

Τα τελευταία χρόνια - παντρεμένος και πατέρας ενός 18χρονου αγοριού - εργάζονταν ως διανομέας τροφίμων σε διάφορα καταστήματα. Αυτό του έδινε τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά κράνη, που φορούσε μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών, όπου διέμεναν τα μικρά κορίτσια.

Πολλές από τις κοπέλες τον τελευταίο καιρό πήγαιναν στην αστυνομία όπου κατήγγειλαν με λεπτομέρειες τις πράξεις του 40χρονου. Τα περιστατικά από τον "αστυνομικό με τα πολιτικά" ήταν πολύ συχνά πια και οι εξειδικευμένοι Αξιωματικών Ανηλίκων ανέλαβαν δράση.

Ο ίδιος δρούσε σε περιοχές όπως Αθήνα, Πατήσια, Νέο Ηράκλειο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει την άρση του απορρήτου των προσωπικών του δεδομένων, προκειμένου τα στοιχεία και η φωτογραφία του να δοθούν στην δημοσιότητα, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος έχει προβεί και σε άλλες ειδεχθείς πράξεις.

Όπως ο ίδιος φέρεται άλλωστε να δηλώνει στους αστυνομικούς χαρακτηριστικά: "Έχω κάνει και άλλα, αλλά δεν τα θυμάμαι. Είναι τόσες πολλές οι επιθέσεις".

Σοκ υπέστη η γυναίκα του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η γυναίκα του, η οποία όταν πληροφορήθηκε την είδηση, έσπευσε να καταστήσει σαφές το τέλος της 20ετους σχέσης τους.

"Μέχρι το περασμένο Σάββατο, εγώ και το παιδί μου δεν γνωρίζαμε τίποτα. Εκτός από τις επιπτώσεις στο γάμο μας, έχω να αντιμετωπίσω και το δράμα στην ψυχολογία του παιδιού μου".