ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή για προσαγωγή του Αλκέτ Ριζάι στο δικαστήριο

Εντολή για προσαγωγή του Αλκέτ Ριζάι στο δικαστήριο

Εντολή να προσαχθεί ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 11 Ιουνίου, έδωσαν σήμερα οι δικαστές, ενώ προχώρησαν και στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνολικά τεσσάρων δικηγόρων για να υπερασπιστούν τον ίδιο και τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία (γνωστή ως Σούλα), μετά την παραίτηση του Σάκη Κεχαγιόγλου.

Αιτία της παραίτησης του, ήταν η απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος αναβολής που υπέβαλε κάνοντας χρήση της απόφασης του ΔΣΑ, σύμφωνα με την οποία, μετά από δυο διακοπές οι δίκες πρέπει να αναβάλλονται.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου θεώρησε όμως ότι η δίκη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ξεκινήσει και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Μάλιστα, ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος προτίμησε σήμερα να παραμείνει στη φυλακή και να μην προσαχθεί στο δικαστήριο, με επιστολή του γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να τον εκπροσωπήσει ο Σ. Κεχαγιόγλου.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και η σύντροφός του Σούλα Μητροπία, η οποία όμως ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Και οι δυο, όπως είναι γνωστό, δικάζονται για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με το Βασίλη Παλαιοκώστα, το 2009.

Οι δικαστές ωστόσο προχώρησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνολικά τεσσάρων συνηγόρων, εκ των οποίων οι τρεις παραιτήθηκαν ενώ ο τέταρτος αναμένεται να εμφανιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.