ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιμος για Τhessaloniki Pride: Κρατήστε μακριά τα παιδιά σας

Άνθιμος για Τhessaloniki Pride: Κρατήστε μακριά τα παιδιά σας

Tην έντονη αντίθεσή του στη διοργάνωση του φεστιβάλ oμοφυλόφιλων - αμφιφυλόφιλων Thessaloniki Pride, στις 14 και 15 Ιουνίου (σε Μπένσουσαν Χάνι, Πλατεία Χρηματιστηρίου και Λευκό Πύργο αντίστοιχα), εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης υπενθυμίζει ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία πολιτών του παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων που αντιδρούν στην παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη τους και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από τέτοιες «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».

Ο κ. Άνθιμος καλεί τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει στη ματαίωση του φεστιβάλ, ενώ επισημαίνει ότι η μόνη παραχώρηση που έκανε ο κ. Μπουτάρης είναι να μην γίνει η παρέλαση κοντά σε ναούς.

Καλεί τέλος τους Θεσσαλονικείς, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας και συγκρούσεων εντός της τοπικής κοινωνίας και να αντιδράσουν εκφράζοντας μόνο την κάθετη αντίρρησή τους για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ στην πόλη τους.

Κληθείς να σχολιάσει τη συλλογή υπογραφών κατά των εκδηλώσεων το διήμερο 14-15/6, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει πως το gay pride αποτελεί τιμή για τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης», ανέφερε ο δήμαρχος.