ΕΛΛΑΔΑ

«Θερμό Σεπτέμβρη» προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

«Θερμό Σεπτέμβρη» προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Για «αυθαίρετους σχεδιασμούς» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σχετικά με την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο προσπαθεί να κατασκευάσει, «με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ «η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την "κινητικότητα" (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013 έως το 2015».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

- Ο υπολογισμός των κενών- πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι με αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, την κατάργηση του οποίου ζητά το συνδικαλιστικό κίνημα.

- Να υπολογιστούν τα κενά- πλεονάσματα κατά σχολείο- ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου.

Τέλος, το ΔΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας ότι θα συγκροτήσει κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πολιτικής και καταλήγει: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό».