ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργούσε παράνομα γυναικολογικό ιατρείο

Λειτουργούσε παράνομα γυναικολογικό ιατρείο

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ιατρού γυναικολόγου - μαιευτήρα χειρουργού, διορισμένου σε Νοσοκομείο της Αττικής, για λειτουργία ιατρείου, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έλεγχο χθες σε συγκεκριμένο χώρο σε περιοχή της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ιατρός λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, στο οποίο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες της ειδικότητάς του, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιβεβαιώθηκε η παροχή ιατρικών υπηρεσιών με αντίτιμο χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 40 έως 70 ευρώ, χωρίς την έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 55 κάρτες παρακολούθησης κύησης, οι οποίες φέρουν στοιχεία του Νοσοκομείου, στο οποίο είναι διορισμένος ο 50χρονος καθώς και 236 γυναικολογικές εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Παράλληλα διενεργήθηκε και φορολογικός έλεγχος, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα η μη τήρηση των προβλεπόμενων Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και η μη έναρξη εργασιών.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση πιθανώς και άλλων παραβάσεων της ποινικής και διοικητικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και το Νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ο γυναικολόγος για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών.