ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης: Πάλευαν με τα κύματα τρεις ώρες ώσπου να πιάσουν στεριά

Εφιάλτης: Πάλευαν με τα κύματα τρεις ώρες ώσπου να πιάσουν στεριά

Έναν αληθινό εφιάλτη έζησαν τρία άτομα, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, λόγω λάθος χειρισμού, ανοιχτά του Ρεθύμνου.

Οι άνδρες όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κρατηθούν στο σκάφος που βυθιζόταν έπεσαν στη θάλασσα και άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή. Μάλιστα η ... περιπέτειά τους διήρκεσε για περισσότερες από τρεις ώρες. Όπως αναφέρει το prismanews, αμέσως σήμανε «συναγερμός» στη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου για ανθρώπους στη θάλασσα.

Στο σημείο κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Χ «ΓΙΩΡΓΗΣ» με επιβαίνοντες και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισε 400 περίπου μέτρα από την ακτή, τρία άτομα. Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 41, 38 και 55 χρονών περισυλλέγησαν από τη θάλασσα με ασφάλεια και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, κολυμπούσαν περίπου για τρεις ώρες προσπαθώντας να προσεγγίσουν την ακτή, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ από τη βύθιση του «ΚΥΡΙΑΚΟΣ» δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.