ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προσποιούνται τους ενοικιαστές και αδειάζουν σπίτια

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προσποιούνται τους ενοικιαστές και αδειάζουν σπίτια

Οργανωμένη σπείρα τσιγγάνων άγνωστης καταγωγής «γδύνει» ιδιοκτήτες σπιτιών που βάζουν ενοικιαστήρια στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ψάχνοντας ενοικιαστές.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγγελθεί τρεις περιπτώσεις ενώ όσο περνάει η ώρα και η κοινή γνώμη δεν ενημερώνεται, η ασύλληπτη σπείρα συνεχίζει το «έργο» της.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία 25χρονου γιου ιδιοκτήτριας οικίας στο Χολαργό. Οι κακοποιοί «σήκωσαν» μεγάλο χρηματικό ποσό από την κύρια κατοικία της, την ώρα που το θύμα ανυποψίαστο έδειχνε σε μπουκαδόρο, «μεταμφιεσμένο» σε υποψήφιο ενοικιαστή, το σπίτι. Ο ίδιος μιλούσε το κινητό δίνοντας οδηγίες στους συνεργούς του από που να πάρουν τον «θησαυρό».

«Λόγω του ότι νοικιάζονται 2 σπίτια στο εν λόγω κτίριο που έγινε η διάρρηξη, η μητέρα μου το έδειξε σε έναν Τσιγγάνο ψηλό, με καφέ πουκάμισο και καφέ παντελόνι και με σπαστή προφορά», διηγείται ο καταγγέλλων. «Όταν τον ρώτησε η μητέρα μου την καταγωγή του της είπε ότι είναι βορειοηπειρώτης τσιγγάνος».

Καθ΄όλη την διάρκεια που η μητέρα μου του έδειχνε το ισόγειο σπίτι (δίπλα ακριβώς από αυτό που διαμένει η ίδια) αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο και περιέγραφε τον χώρο και ότι βρίσκετε στο ισόγειο. Έλεγε ότι του αρέσει πολύ και επειδή έχει μόνο 200 ευρώ πάνω του, να φέρει ο συνομιλητής του λεφτά για να δώσει για την εγγύηση...Ξαφνικά την ρωτάει: έχετε και κάποιο μεγαλύτερο σπίτι μπας και τα έπιπλα που πήρα δεν κάνουν εδώ;

Τον πήγε στον 2ο όροφο όπου και ήταν το διαμέρισμα του οικογενειακού μας φίλου. Ο τσιγγάνος έλεγε: «Τώρα πάω στον δεύτερο, τώρα πάω στον δεύτερο...». Ξαφνικά ο τσιγγάνος βγήκε από την πόρτα τρέχοντας τις σκάλες φωνάζοντας στην μητέρα μου: "θα σας πάρω τηλέφωνο για να το κλείσουμε"...Φυσικά και έγινε άφαντος. Όταν η γυναίκα μπήκε στο σπίτι, είχαν κάνει φτερά τα χρήματα της που είχε στο συρτάρι.

Έρευνες για τις υποθέσεις κάνει η Ασφάλεια Αττικής.