ΕΛΛΑΔΑ

Παραίνεση Άνθιμου: Φέρτε πίσω τα λεφτά σας (vid)

Παραίνεση Άνθιμου: Φέρτε πίσω τα λεφτά σας (vid)

Στην παραίνεση προς όσους διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα προχώρησε στο κυριακάτικο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος έκανε επίσης λόγο για το χρέος των πολιτών να παραμείνει υπό ελληνικό έλεγχο η Εθνική Τράπεζα.

«Δεν έχω καμία υπηρεσιακή σχέση με αυτή την τράπεζα αλλά εδώ και χρόνια αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομικής ζωής των Ελλήνων. Πρέπει όλοι να συντελέσουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής για να μην παύσει να είναι εθνική και ελληνική» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι προχώρησε στη δωρεά δυο μισθών του για να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ενώ προ δυο ημερών η Μητρόπολη προχώρησε στην κατάθεση επιπλέον 170.000 ευρών.

Ο κ. Άνθιμος εξαπέλυσε βολές και κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έκανε λόγο για ανήσυχη σιωπή στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Τουρκίας τα οποία συνέδεσε με κινητοποιήσεις οργανώσεων στη Θράκη

Κλείνοντας συνέστησε κουράγιο υπομονή και θυσίες από όλους για όλους, προκειμένου να ξεπεράσουμε με ενότητα και ομοψυχία την οικονομική κρίση.