ΕΛΛΑΔΑ

Άκης:Δεν υπάρχει ίχνος δωροδοκίας - Όλα είναι στημένα!

Άκης:Δεν υπάρχει ίχνος δωροδοκίας - Όλα είναι στημένα!

Δικαστικο-πολιτικά κέντρα με... έδρα το Πρωτοδικείο Αθηνών και στημένες αποφάσεις σε βάρος του κατήγγειλε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Με νέα παρέμβαση του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ, ενώ για μια ακόμη φορά θέλησε να υπερασπιστεί τη Βίκυ Σταμάτη.

Τσοχατζόπουλος: «... Μετά από τόσο καιρό που έλειψα μου έκανε τρομακτική εντύπωση πως μπορεί να ασχολείται το δικαστήριο σας με αλλά θέματα ενώ αυτό που πρέπει να εξετάσει είναι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ένα εθνικό θέμα. Μετά τα Ίμια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη χώρα και ο τότε πρωθυπουργός έβαλε θέμα για την ενίσχυση της άμυνας και της ανταπόδοσης της χώρα ως νέα κυβέρνηση. Η τεράστια οικονομική κρίση έχει διαλύσει τα πάντα. Οι συνέπειες φαίνονται παντού. Έχει διαλύσει τη χώρα έχει διαλύσει τα κόμματα. Οι συνέπειες φαίνονται παντού.

Βλέπουμε να γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε να αλλάζει ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών. Το ζήσαμε στο πετσί μας εμείς που διωκόμαστε βάσει ενός κατάπτυστου απαράδεκτου και ανήθικου κατηγορητηρίου. Στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό σε κάποια σημεία και κατασκευασμένο στα υπόλοιπα καθώς δεν υπάρχει ούτε ίχνος δωροδοκίας. Σε μεμονωμένες υπουργικές αποφάσεις ξέρετε ότι ο υπουργός μπορεί να αγγίζεται αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει».

Πρόεδρος: «Συνδέετε την παραμονή σας εδώ με το ΚΥΣΕΑ;»

Τσοχατζόπουλος: «Ανησυχώ κ. πρόεδρε. Είμαι 12 μήνες μέσα εγώ και η οικογένεια μου».

Πρόεδρος: «Εσείς καθυστερείτε τη διαδικασία».

Τσοχατζόπουλος: «Είμαστε υποχρεωμένοι μετά από τόσους μήνες να αποδείξουμε ότι υπάρχουν ψευτιές, στημένα ψεύδη και σκευωρίες».

«Υπάρχει μια πολιτική δίωξη που κυνηγάει εμένα και την οικογένεια μου από το 2010 που πέτυχε να δημιουργήσει μια καταστροφική επικοινωνιακά εικόνα από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και επομένως αυτά τα πράγματα οφείλουμε να τα φέρουμε στο δικαστήριο σας. Άρχισε να πορεύεται από δικαστικο-πολιτικά κέντρα και ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, θα τα βρούμε αυτά τα κέντρα.

Ανησυχώ βλέποντας την πρόσφατη απόφαση σε βάρος μου για το πόθεν έσχες. Μια στημένη, κατασκευασμένη απόφαση. Βλέπω ότι η δικαιοσύνη συνεχίζει το τροπάριο της».

Πρόεδρος: «Πιέσεις δεν θα δεχτούμε ούτε απέξω ούτε από μέσα».

Τσοχατζόπουλος: «Έχουμε ένα προσωπικό πρόβλημα. Έγινε δυσμενέστερη η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου. Η γυναίκα μου βρίσκεται στη φυλακή άδικα παράνομα καταχρηστική εδώ και 14 μήνες. Ο διωγμός συνεχίζεται μέσα στη φυλακή από εισαγγελείς και ανακριτές. Της απαγόρευσαν μέχρι να δει το παιδί της. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους. Θέλουμε την υποστήριξη σας».

Πρόεδρος: «Αν είναι κάποιος να πληρώσει για τα σφάλματα του αυτός θα πληρώσει. Τους υπόλοιπους θα τους αφήσουμε. Το θέμα θα το δει το αρμόδιο συμβούλιο».