ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

ΕΡΤ: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου γέμισαν το προαύλιο της ΕΡΤ και τη λεωφόρο Μεσογείων και με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίδραση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει από τη Τρίτη το βράδυ τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ενώ το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης συνεχίζει να βγαίνει στον αέρα σε αναμετάδοση από άλλους σταθμούς, από τα μεγάφωνα στην είσοδο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων όλων των κλάδων, αυτόνομων οργανώσεων, απλοί πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι και το Σταυρό παραμένει λόγω της συγκέντρωσης κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Εξαιτίας της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ παρέμειναν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9.00 το πρωί, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

Αύριο στις επτά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συναυλία συμπαράστασης στο προαύλιο της ΕΡΤ με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.