ΕΛΛΑΔΑ

Πώς σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό

Πώς σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων κακοποιών, που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του 37χρονου αστυνομικού, πατέρα δύο παιδιών.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας και των κατά τόπους τμημάτων «χτενίζουν» τη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των ένοπλων. Στην επιχείρηση συνδράμει και από αέρος ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα βλέμματα είναι στραμμένο στο αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. μάρκας FORD FOCUS και μπλε χρώματος, με το οποίο οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Πώς στήθηκε το σχέδιο…

Όλα συνέβησαν γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομα Βοιωτίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς ενημερώθηκαν για άτομα που κινούνταν πεζή στην περιοχή του Διστόμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δύο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς άνοιξε πυρ εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας…

Στη συνέχεια δράστες τράπηκαν σε φυγή με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε.

Η τραγική ειρωνεία…

Η είδηση του θανάτου του αστυνομικού που έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν πατέρας δύο παιδιών. Μάλιστα, σε λίγο καιρό θα γινόταν και τρίτη φορά πατέρας, καθώς η σύζυγός του διανύει τον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης.

Δένδιας: Η ελληνική κοινωνία θρηνεί

Τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία, ώστε να συλληφθούν οι δράστες του φονικού επεισοδίου στο Δίστομο με θύμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ανδριτσόπουλο, παρείχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Ν. Δένδιας.

«Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του», δήλωσε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται «κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού από πυρά ένοπλου κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας

Ο δράστης αναζητείται, μαζί με άλλους τέσσερις ενόπλους κακοποιούς, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους

Σήμερα 17/06/2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Φωτογραφίες και βίντεο: Lamiastar

Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο

Δένδιας: Η ελληνική κοινωνία θρηνεί

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον τόπο που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός

Νεκρός ο αστυνομικός από τη συμπλοκή στο Δίστομο