ΕΛΛΑΔΑ

O μητροπολίτης Άνθιμος ανεβάζει τη Θεία Λειτουργία στο youtube

O μητροπολίτης Άνθιμος ανεβάζει τη Θεία Λειτουργία στο youtube

Το μαύρο στην οθόνη της ΕΡΤ είχε και παράπλευρες απώλειες. Δε μεταδόθηκε μετά από πολύ καιρό η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους και να αναζητηθούν νέοι τρόπο, ώστε το κυριακάτικο κήρυγμα να φτάσει παντού.

Από αυτή την προσπάθεια δε θα μπορούσε να απουσιάσει ένας από τους πλέον δραστήριους ιεράρχες, ο οποίος παρά τα 79 χρόνια του φροντίζει πλέον να μιλά και τη γλώσσα του διαδικτύου.

Ο λόγος για το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος μετά τη μη μετάδοση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, πήρε την πρωτοβουλία να την αναρτήσει στο λογαριασμό της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στο youtube.

"To διαδίκτυο παρέχει αρκετά οφέλη στους ανθρώπους, αρκεί να το χρησιμοποιούν σωστά, σεβόμενοι τους ηθικούς κανόνες" επεσήμανε ο ανώτατος ιεράρχης."Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν αιφνιδιαστικό. Οι πιστοί ξαφνιάστηκαν που σταμάτησε να μεταδίδεται ζωντανά η Θεία Λειτουργία από την ΕΤ3. Όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν, όπως άτομα με κινητικά προβλήματα, τηλεφωνούσαν και ρωτούσαν πως θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία από το σπίτι τους.Έτσι αποφασίσαμε να αναρτήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο διαδίκτυο, σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος πάντως διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις για τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η κίνηση της μητρόπολης πάντως, να χρησιμοποιήσει το youtube έγινε γρήγορα δημοφιλής, ωστόσο ο Άνθιμος, έθεσε και έναν ακόμα προβληματισμό γύρω από το, έστω και προσωρινό, λουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης που άπτεται των εθνικών θεμάτων. "Οι κάτοικοι στα βόρεια σύνορα της χώρας αναγκάζονται να παρακολουθούν αλβανικά, βουλγαρικά και κανάλια των Σκοπίων, ενώ οι νησιώτες βλέπουν τούρκικα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ", σημείωσε ο δυναμικός ιεράρχης.