ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Θα γεμίσει Σέρβους το νησί!

Λέσβος: Θα γεμίσει Σέρβους το νησί!

Περίπου 1.500 τουρίστες από τη Σερβία θα επισκεφτούν στη Λέσβο το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο της συνεργασίας. Οι πρώτες επαφές έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2012 οριστικοποιήθηκε η συμφωνία.

Το Φεβρουάριο του 2013 το τουριστικό γραφείο του κ. Καραμπλιά συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου, προκειμένου να προωθήσει τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό.

Η υλοποίηση της συνεργασίας ξεκινάει αυτή την Πέμπτη με την άφιξη της πρώτης πτήσης charter που θα φέρει 100 έως 120 τουρίστες.

Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ο κ. Καραμπλιάς αναφέρει πως οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Μυτιλήνης και Βελιγραδίου θα πραγματοποιούνται κάθε 10 ή 11 ημέρες, καθώς αυτή είναι η διάρκεια των ταξιδιών που πραγματοποιούν οι τουρίστες που προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη. Τα χωριά στα οποία θα καταλύσουν οι Σέρβοι τουρίστες, είναι η Καλλονή, η Πέτρα, η Άναξος, ο Μόλυβος και το Πλωμάρι.

«Ως νέος τουριστικός προορισμός που είναι η Λέσβος για τους Σέρβους, θα προσελκύσει τουρίστες όλων των κατηγοριών. Μετά από τρία ως τέσσερα χρόνια, όταν τα πράγματα θα κατασταλάξουν, τότε θα δούμε ποιος τύπος Σέρβων τουριστών προτιμά τη Λέσβο για τις διακοπές του, ο οποίος θα είναι ανάλογος των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή, είναι πως οι Σέρβοι είναι τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν τα μέρη που επισκέπτονται. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κλειστούν σε ένα ξενοδοχείο ή μια παραλία για όλες τις μέρες που θα βρίσκονται στη Λέσβο. Είναι βέβαιο ότι θα γυρίσουν το νησί και αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν κάποια χρήματα στον τόπο μας. Ευελπιστούμε ότι η νέα σύνδεση θα βοηθήσει στο να βγει ο χειμαζόμενος τουρισμός της Λέσβου από το τέλμα στο όποιο έχει περιπέσει τα τελευταία χρόνια», τονίζει ο κ. Καραμπλιάς.

ΠΗΓΗ lesvosspot.com