ΕΛΛΑΔΑ

Εplo: 7ος κύκλος επιμόρφωσης εξ αποστάσεως για δημοσίους υπαλλήλους

Εplo: 7ος κύκλος επιμόρφωσης εξ αποστάσεως για δημοσίους υπαλλήλους

Μετά από έξι επιτυχημένους κύκλους προγραμμάτων επιμόρφωσης εξ αποστάσεως (distance-learning) για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) -ο μοναδικός διεθνής οργανισμός με έδρα την Ελλάδα- ξεκινά στις 27 Ιουνίου τον έβδομο κύκλο του προγράμματος.

Απευθύνεται στους δημοσίους υπαλλήλους που επιζητούν να αποκτήσουν ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο τους εξασφαλίζει άμεσα 50 μόρια -το ανώτερο που μπορούν να συγκεντρώσουν βάσει του θεσμικού πλαισίου εκπαίδευσης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα του διεθνούς οργανισμού ονομάζεται «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άλλων Διεθνών Φορέων» και αφορά στους υπαλλήλους των κάθε είδους φορέων της δημόσιας διοίκησης και της κατά τόπο και καθ' ύλην (ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ) αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που ασχολούνται ήδη ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υπηρεσίες σχεδιασμού και διαχείρισης αναπτυξιακών ή κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και όσοι δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα και ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα εργαλεία και τους μηχανισμούς.

Κάθε επιμορφωτικός κύκλος έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων και επαναλαμβάνεται τακτικά, ώστε να ικανοποιηθεί η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα, αφού και η διαδικασία αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι μία διαρκής και πιστοποιεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, εξασφαλίζοντας ιεραρχική ανέλιξη σε εκείνους που έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν από το σπίτι τους μαθήματα σχετικά με το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τα χρηματοδοτικά τους μέσα, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κ.α., αποκτώντας ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παρεχομένων χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών.

Το κόστος συμμετοχής, όπως και οι τρόποι πληρωμής, είναι ιδιαίτερα προσιτοί, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι τρεις μήνες- 350 ώρες κατάρτισης συνολικά-, με μεθοδολογία εξ αποστάσεως.

Οι διδάσκοντες είναι έμπειροι επιστήμονες του εκπαιδευτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εξειδίκευση στις διδακτέες ενότητες και οι οποίοι συνεργάζονται σταθερά με τον EPLO (http://gr.eplo.eu/), στο πλαίσιο της μακράς εκπαιδευτικής του πορείας.
Τα μαθήματα του έβδομου κύκλου θα πραγματοποιηθούν, δίχως διακοπή, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παράλληλα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν και νέοι κύκλοι επιμόρφωσης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων του προγράμματος, επισκεφθείτε άμεσα την ιστοσελίδα: http://distancelearning.eplo.eu ή επικοινωνήστε με την κ. Βασιλική Σουλάνδρου, προϊσταμένη Επιμόρφωσης: τηλ.:210 7293103, εσωτερικό: 115, e-mail: vsoulandrou@eplo.eu.