ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Παρίσταναν τις καλόγριες αλλά...

Ρόδος: Παρίσταναν τις καλόγριες αλλά...

Οι τέσσερις γυναίκες παρίσταναν τις… καλόγριες και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, πουλώντας εικόνες και τάματα δήθεν από συγκεκριμένο μοναστήρι!

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι 4 αθίγγανες συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη την προσεχή Τρίτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για αθίγγανες ηλικίας 24, 31, 39 και 51 ετών, οι οποίες έφτασαν στη Ρόδο, προκειμένου να … δραστηριοποιηθούν «επαγγελματικά», όπως είχαν κάνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έβαλαν λοιπόν την απαιτούμενη ενδυμασία της μοναχής και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, όπου προσεγγίζοντας ανυποψίαστους πολίτες, τους δήλωναν ότι ανήκουν σε γυναικείο μοναστήρι από το οποίο είχαν φέρει εικόνες, σταυρούς και άλλα … αγιασμένα αντικείμενα, τα οποία διέθεταν με το αζημίωτο φυσικά.

Το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τις τρεις καλογριές «μαϊμού» και λίγο αργότερα, το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας και την τέταρτη, τις οποίες και συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•-Το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ
•-Εβδομήντα εννέα σταυρουδάκια
•-Πενήντα βραχιόλια
•-Δέκα εννέα εικόνες

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και αντιποίηση αρχής και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στις 25 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τέσσερις είναι γνωστές στις διωκτικές αρχές, καθώς σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για το ίδιο αδίκημα και σε άλλες περιοχές της χώρας.