ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Σε ισόβια κάθειρξη και τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 41χρονος εραστής της παπαδιάς για τον φόνο του ιερέα συζύγου της.

Την ίδια στιγμή σε ισόβια καταδικάστηκε και η παπαδιά. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τόσο στον εραστή όσο και στην ίδια την παπαδιά και καταδικάστηκαν με ψήφους 7-0 για τον εραστή και 6 - 1 για την παπαδιά. Σύμφωνα με το patrastimes, μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας. Η δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου διαπράχθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή στην διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, τόνισε ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος, πάνω στη ζήλεια και τη θολούρα του, σκότωσε τον ιερέα, χωρίς να συμμετέχει σε καμία περίπτωση η παπαδιά στο έγκλημα.

Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση δήλωσε:

«Η διαβολική δολοφονία του ιερέα, κατά τον χαρακτηρισμό του Εισαγγελέα της έδρας, τιμωρήθηκε αυστηρά από τη Δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι και οι πλέον καλοσχεδιασμένες ανθρωποκτονίες τελικώς οδηγούν στα ισόβια».

Ρoή Ειδήσεων