ΕΛΛΑΔΑ

Ο χώρος της παιδείας στο στόχαστρο των απολύσεων-Αντιδράσεις από ΟΛΜΕ

Ο χώρος της παιδείας στο στόχαστρο των απολύσεων-Αντιδράσεις από ΟΛΜΕ

Αναζητούν το πλεονάζον προσωπικό για τις 2.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν - Mε συλλαλητήρια απαντούν οι εκπαιδευτικοί.

Πρώτοι στη λίστα των απολύσεων είναι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπαλλήλους των Δήμων.

Σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσοι βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με μακροχρόνια άδεια ή πολλοί απ' όσους βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Για τους μεν πρώτους το φάσμα της απόλυσης είναι πολύ κοντά για τους μεν δεύτερους μάλλον κυριαρχεί το σενάριο της κάλυψης κενών θέσεων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε δήμους και σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζουν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών, και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) δηλώνει ότι θα επιδιώξει με παράσταση διαμαρτυρίας, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.