ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Ιουλίου η δική για την απάτη-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Στις 22 Ιουλίου η δική για την απάτη-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Με απευθείας κλήση παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου συνολικά 8 άτομα για την υπόθεση της απάτης-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο ίδρυμα η οποία υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1279/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οι :

Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη (αδελφή του Γιώργου Πατεράκη), Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραίσκος σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και η Περσεφόνη Νασοπούλου.

Τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που τους αποδίδονται -κατά περίπτωση- είναι μεταξύ άλλων της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι 6 κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας έχοντας… πιάσει όλα τα κρίσιμα πόστα (μητρώο, τμήμα παροχών, οικονομικό τμήμα) φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν την περίοδο 2003-2012 ροκανίζοντας με τον τρόπο αυτό την περιουσία του δημοσίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας οι κατηγορούμενες, αφού φρόντιζαν τη μερίδα του λέοντος να την καρπώνονται οι ίδιες, «μοίραζαν» σε συγγενείς πρώτου βαθμού, κουμπάρους και φίλους «χρυσές» παροχές για λουτροθεραπείες ακόμη και για εικονικούς τοκετούς !

Η πολυετής δράση του κυκλώματος απέφερε όπως ήταν αναμενόμενο οφέλη, τόσο σε κινητή όσο και σε ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, εν μέσω οικονομικής κρίσης κατηγορουμένη ξόδεψε 513.000 ευρώ για ανέγερση οικίας στην Δροσιά Ευβοίας από το 2009-2011, ενώ δήλωνε εισόδημα μόλις 28.165 ευρώ.