ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος προς το Ελαφονήσι

Παραδίδεται και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος προς το Ελαφονήσι

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα του οδικού δικτύου στην περιοχή της σήραγγας Τοπολίων στην Κίσσαμο Χανίων.

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων από την πτώση λίθων στο οδόστρωμα.

Στο τμήμα αυτό και σε μήκος 1.000 μέτρων πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την αντιστήριξη των πρανών στο κομμάτι Τοπόλια- Κατσοματάδο, έγιναν εργασίες καθαρισμού πρανών από ασταθείς λίθους σε έκταση 160 στρεμμάτων και τοποθετήθηκαν φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων σε μήκος 1.100 μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου θα συνεχιστούν από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του 2013, όπως προβλέπει η σύμβαση του έργου.

Το συγκεκριμένο τμήμα όπου έγιναν οι εργασίες παρουσιάζει, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μεγάλο κυκλοφορικό φόρτο, καθώς από εκεί σε καθημερινή βάση διέρχονται τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα με προορισμό την παραλία του Ελαφονησίου, που παρουσιάζει μαζί με το φαράγγι της Σαμαριάς τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα Χανιά.

Από το ίδιο σημείο διέρχονται και φορτηγά αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τα θερμοκήπια της περιοχής.