ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης

Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το βράδυ της Τρίτης στην Κορινθίας 28χρονος Αλβανός δραπέτης, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία μετά φόνου με θύμα τον 45χρονο υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Δομοκό Φθιώτιδας, το Δεκέμβριο του 2012.

Αποτελούσε μέλος τετραμελούς εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, που είχε διαπράξει ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Ο 28χρονος ήταν κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου και αναζητείτο από 14 Μαΐου 2012, όταν και δεν επέστρεψε ύστερα από εξαήμερη τακτική άδεια
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε παλαιά εγκαταλειμμένη αποθήκη, στην οποία διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ένα (1) πολεμικό όπλο «Καλάσνικοφ».
Δύο (2) γεμιστήρες πολεμικού όπλου.
Πενήντα τέσσερα (54) φυσίγγια, διαφόρων τύπων.
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε αφαιρεθεί την 9-2-2013, ύστερα από ληστεία στην Αρκίτσα Φθιώτιδας.
Διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Επιπλέον κατά την αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει ο 28χρονος, χθες (2-7-2013) από τη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, μαζί με δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 43 και 23 ετών αντίστοιχα.

Ο 28χρονος, είχε συλληφθεί την 17-2-2010 και ήταν κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και εννέα μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.