ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Κακώς απηλλάγη ο νευροχειρο​υργός του γαμπρού του Έβερτ

Άρειος Πάγος: Κακώς απηλλάγη ο νευροχειρο​υργός του γαμπρού του Έβερτ

Διαφώνησε ο Άρειος Πάγος για την απαλλαγή του νευροχειρούργου Δημήτρη Ρολόγη στην υπόθεση της εγκεφαλικής βλάβης του συζύγου της Αλεξίας Έβερτ, αλλά έκλεισε την υπόθεση αφού λόγω παραγραφής του αδικήματος (σωματική βλάβη από αμέλεια) δεν μπορεί να γίνει νέα δίκη.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ 971/2013 απόφασή του έκρινε, κατά πλειοψηφία (4-1), ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε ο κ. Ρολόγης, εκ των γιατρών του Γιώργου Αλβέρτη, έχει ασάφειες, λογικά κενά και ελλείψεις στην αιτιολογία.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, οι γιατροί δεν έχουν ευθύνη μόνο κατά το στάδιο της επέμβασης, αλλά εξακολουθούν να έχουν ευθύνη και για την παρακολούθηση της υγείας των ασθενών κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, έστω και εάν υπηρετούν σε άλλο νοσοκομείο.

Έτσι, έκριναν βάσιμη τη σχετική αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας στην εν λόγω απόφαση του Εφετείου αλλά έπαυσαν οριστικά την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει νέα δίκη για να κριθούν εκ νέου οι ενέργειες του νευροχειρουργού.

Πλέον η κόρη του εκλιπόντος προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ συνεχίζει τον αγώνα της μόνο για τη διεκδίκηση λόγω αδικοπραξίας.