ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη των επικίνδυνων κακοποιών οι αστυνομικοί

Στα ίχνη των επικίνδυνων κακοποιών οι αστυνομικοί

«Τρέμει» το πέρασμα των δραπετών των φυλακών Τρικάλων στο Καρπενήσι η ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων Αλβανών δραπετών.

Στις έρευνες μετέχουν βατραχάνθρωποι, ειδικές δυνάμεις του στρατού και ΕΚΑΜίτες, οι οποίοι όμως έχουν αποχωρήσει από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και βρίσκονται στα σύνορα του νομού με την Ευρυτανία.

Οι διωκτικές αρχές έχουν βασικό στόχο να μην επιτρέψουν την μετάβαση των επικίνδυνων κακοποιών στο Καρπενήσι, καθώς τότε ο εντοπισμός τους θα καταστεί ιδιαίτερα δύσκολος.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός του επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, Μάριο Κόλα και των συνεργών του.

Ο 27χρονος Λίκα Έντισον και ο θείος του έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή με τους ΕΚΑΜίτες.

Τα ίχνη του πιο επικίνδυνου και φερόμενου ως αρχηγού τους, Μάριο Κόλα, που ευθύνεται για τον θάνατο του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια, έχουν χαθεί.

Ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο Κόλα είναι μαζί με τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα και έναν άλλο συνεργό τους, σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας.

Οι έρευνες εντείνονται μόλις πέσει το σκοτάδι καθώς όπως έδειξε και η περίπτωση των δύο άλλων δραπετών που έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή, οι κακοποιοί κινούνται μόλις πέσει το σκοτάδι.

Σε αυτό βοηθούν οι θερμικές κάμερες με τις οποίες είναι εφοδιασμένες οι διωκτικές αρχές.

Βρέθηκαν τα κλεμμένα οχήματα

Στο μεταξύ, βρέθηκαν το πρωί στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας τα δύο αυτοκίνητα, που είχαν κλέψει οι δραπέτες και αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν :

-Το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 17-06-2013, από πέντε δράστες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Το όχημα βρέθηκε κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

-Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος λευκού, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από οικία στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Και αυτό το αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και επίσης καμουφλαρισμένο με βλάστηση.