ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς

Την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ο Κώστας Σακκάς , ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για περίπου 2,5 χρόνια χωρίς να έχει γίνει η δίκη του και κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας τις τελευταίες 38 ημέρες.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευση συνάντησης ή επικοινωνίας με συγκατηγορούμενούς του, αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι των γονιών του στον Πειραιά και απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προχώρησε σε απεργίας πείνας εδώ και 38 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη προφυλάκισή του μετά από δυόμισι χρόνια χωρίς δίκη.

Προφυλακίστηκε στις 4.12.2010, ενώ το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε προτού η δίκη του να έχει ξεκινήσει.

Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα σε υπόθεση που αφορά την οργάνωση "ΣΠΦ" και προφυλακίστηκε εκ νέου.

Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες.

Ο ίδιος με ανακοίνωση του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στους Πυρήνες.