ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σκότωσαν δύο ηλικιώμενες και τις λήστεψαν

Πάτρα: Σκότωσαν δύο ηλικιώμενες και τις λήστεψαν

Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκότωσαν και λήστεψαν δύο ηλικιωμένες στην Πάτρα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, η ανθρωποκτονία της 84χρονης, που είχε διαπραχθεί πριν από εννέα μήνες περίπου, στην Πάτρα.

Δράστες είναι ένας 35χρονος και μία 45χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, αντίστοιχα, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Α’ Ανακρίτριας Πατρών, τα οποία αφορούν σε άλλη περίπτωση ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα της 81χρονης, στην ίδια περιοχή, πέρυσι τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανθρωποκτονία της 84χρονης, η οποία είχε διαπραχθεί την 1-11-2012 σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες με κίνητρο τη ληστεία, κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού πρώτα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν, έδεσαν και φίμωσαν την παθούσα με αποτέλεσμα να καταλήξει από ασφυξία, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Στην ανθρωποκτονία της 81χρονης, που είχε διαπραχθεί την 7-6-2012, επίσης σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες, πάλι με κίνητρο τη ληστεία, είχαν επιτεθεί στην ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της, καταφέρωντάς πολλαπλά χτυπήματα με στιλέτο σε όλο το σώμα της, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Έπειτα ερεύνησαν όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη περίπτωση, έχουν συλληφθεί με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών, άλλα δύο άτομα (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 29 και 30 ετών, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.