ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι δύο προσαχθέντες της Θεσσαλονίκης

Ποιοι είναι οι δύο προσαχθέντες της Θεσσαλονίκης

Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει για τις προσαγωγές των δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε διαμέρισμα της περιοχής Σταυρούπολης εντοπίστηκε προκήρυξη για την επιστολή βόμβα στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή.

Οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Το προφίλ των δύο υπόπτων

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία θα εξετασθεί αν τα δύο άτομα έχουν σχέση με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και με το σχέδιο Φοίνικα που αφορά τέσσερα τρομοκρατικά «χτυπήματα». Πρόκειται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν:

Στις 7 Ιουνίου με στόχο τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού στο σπίτι της στη Δάφνη,
στις 12 Ιουνίου σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος,
26 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Sheraton στη Τζακάρτα και
στις 3 Ιουλίου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πίσω από τις συγκεκριμένες επιθέσεις βρίσκονται η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η FAI.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας από τους δύο προσαχθέντες, ηλικίας 30 ετών, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ ήταν γνωστός στη Θεσσαλονίκη στο χώρο των αντεξουσιαστών.

Ο δεύτερος προσαχθείς είναι περίπου 30 επίσης δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Η σύλληψή του σημειώθηκε σε κτίριο υπό κατάληψη.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση με τον παγιδευμένο φάκελο με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Οι απειλές και το «Σχέδιο Φοίνικας»

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η FAI με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Indymedia στην οποία η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπήρξαν απειλές για όλα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Στην προκήρυξή, αναφέρεται και πάλι το «Σχέδιο Φοίνικας», που είχε γραφτεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχο κείμενο με το οποίο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η FAI και οι Συμμορίες Συνείδησης αναλάμβαναν την ευθύνη της βομβιστική επίθεσης με στόχο το αυτοκίνητο της Διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού.
Στην προκήρυξη τονίζουν την «αναγέννησή» τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της».

Μάλιστα, εξηγούν τον λόγο που έβαλαν στόχο τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο.