ΕΛΛΑΔΑ

Μιχανοκίνητη πορεία στην παραλιακή από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Μιχανοκίνητη πορεία στην παραλιακή από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Εργαζόμενοι στους δήμους των νοτίων προαστίων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην παραλιακή, με σημείο εκκίνησης το Ασκληπιείο της Βούλας.

Στη διάρκεια της πορείας, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μοίρασαν στους πολίτες ανακοίνωση, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις απολύσεις όπως προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμένεται να κορυφωθούν αυτήν την εβδομάδα, κατά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν επίσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πάρει μέρος στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου». Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Στις 8.30 το βράδυ οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι έχουν αποφασίσει ότι οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.