ΕΛΛΑΔΑ

Βαρθολομαίος: Οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής ζουν δύσκολα

Βαρθολομαίος: Οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής ζουν δύσκολα

Ομιλία με μηνύματα για τα δίκαια της Ρωμιοσύνης και των Χριστιανών της Μ. Ανατολής πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου για το μήνα του Ραμαζανίου που παρέθεσε ο Δήμαρχος του Beyoğlu ( Πέραν) Ahmet Misbah Demircan το βράδυ της Κυριακής.

Στο δείπνο, "Ιφτάρ", παρεκάθησαν ο Μουφτής της Πόλης, εκπρόσωπος του Πατριάρχου των Αρμενίων, οι θρησκευτικοί ταγοί των Συροϊακωβιτών και των Συροκαθολικών, ο Αρχιραββίνος της Πόλης, παράγοντες του πολιτικού βίου της Χώρας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, διπλωμάτες ξένων αποστολών, στελέχη των διαφόρων μειονοτήτων, ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Ιδρυμάτων στο Δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων στην Άγκυρα Άρχοντας Παντελής Βίγκας και πλήθος προσκεκλημένων.

Στην προσφώνησή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο του Πέραν για την πρόσκληση και την ευκαιρία της συνάντησης και επικοινωνίας.

Έκανε λόγο για το δύσκολο παρελθόν της Ρωμηοσύνης καθώς και για τις ευέλπιδες εξελίξεις που σημειώθηκαν σε αρκετά θέματα τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας παράλληλα την απραξία στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης λέγοντας ότι "Παρ΄όλες τις αντιξοότητες που ζήσαμε κατά καιρούς τις ξεπεράσαμε και καταφέραμε να συνυπάρχουμε όπως συνυπάρχουν τα διαφορετικά λουλούδια.

ΠΗΓΗ fanarion.blogspot