ΕΛΛΑΔΑ

Με μία σφαίρα στον θώρακα έπεσε νεκρός ο Κόλα

Με μία σφαίρα στον θώρακα έπεσε νεκρός ο Κόλα

Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής μελέτης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θ. Βουγιουκλάκη για τον θάνατο του αλβανού κακοποιού Μάριαν Κόλα, ο άνδραςφέρει μια σφαίρα από πυροβόλο όπλο των ΕΚΑΜ στην πίσω πλευρά του θώρακα (πλάτη), η οποία έχει διαπεράσει τον θώρακα με ανοδική πορεία. Η έκθεση αναφέρει ακόμα ότι η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα και τον σκότωσε.

Όπως έγινε γνωστό ο Κόλα πυροβόλησε με το καλάσνικοφ και υποχώρησε τρέχοντας. Τότε οι άνδρες των ΕΚΑΜ τον πυροβόλησαν από απόσταση 20-30 μέτρων και ο Κόλα έπεσε μπρούμυτα. Στον τόπο οι αρχές βρήκαν κάλυκες από το καλάσνικοφ του κακοποιού.

Δίπλα από τον Κόλα βρέθηκε το καλάσνικοφ, ενώ στον σάκο που έφερε στην πλάτη βρέθηκε ένα πιστόλι, γεμιστήρες και φαγητά.

Στη δεξιά τσέποη του είχε χειροβομβίδα για την οποία κλήθηκε ειδική μονάδα προκειμένου να απασφαλιστεί.

Όσον αφορά τον Κούπα που διέφυγε και αναζητάται, δεν υπάρχουν ίχνη αίματος οπότε οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην είναι τραυματισμένος.

Ο Κούπα είχε πετάξει τον σάκο που περιείχε ρούχα, τρόφιμα και ένα πιστόλι. Οι αρχές εκτιμούν πως έχει ακόμα μαζί του το καλάσνικοφ.

Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.