ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανάσα από τον εντοπισμό του συνεργού του Κόλα

Μια ανάσα από τον εντοπισμό του συνεργού του Κόλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου Αλβανού δραπέτη, που κατάφερε να διαφύγει κατά την συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου τα ξημερώματα, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα.

Από τις 6 το απόγευμα στις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου, συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Αστυνομικοί εντόπισαν στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλβανός κακοποιός ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι τα ευρήματα ανήκουν στον καταζητούμενο Αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, συνεργού του Κόλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στον νεκρό Μαριάν Κόλα, βρέθηκε και ένα σακίδιο με μαγειρεμένα φαγητά, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.