ΕΛΛΑΔΑ

Η επόμενη ημέρα από την εκτέλεση του Κόλα

Η επόμενη ημέρα από την εκτέλεση του Κόλα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του-Με ποιους μιλούσε και τι ζητούσε

Σφίγγει ο κλοιός για τον Κούπα

Ήταν ξημερώματα Κυριακής όταν ο Αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με τους άνδρες της Αστυνομίας λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα Ιωαννίνων. Μία ημέρα μετά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βάζουν ένα νέο στοίχημα. Τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα, του δεύτερου αλβανού καταζητούμενου που ήταν μαζί με τον Κόλα όταν σημειώθηκε η μάχη με τους αστυνομικούς. Πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο Κούπα θα επιχειρήσει να φύγει για Αλβανία.

Το κινητό και οι τελευταίες του κλήσεις…

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα ευρήματα από τον τόπο της αιματηρής συμπλοκής που έχουν φθάσει ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αξιωματικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό που βρέθηκε στο σακίδιο του Κόλα που συναρμολογούσε ο Κόλα κάθε φορά που επιθυμούσε να μιλήσει με κάποιον.Ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας έβγαζε την μπαταία και την κάρτα SIM, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Η ομίχλη ξεκαθάρισε… το τοπίο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξημερώματα της Κυριακής επικρατούσε έντονη ομίχλη στην περιοχή που σημειώθηκε η άγρια συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν πάνω από 100 πυροβολισμοί.

Οι δύο κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα για να προσπεράσουν το συγκεκριμένο σημείο και να κατευθυνθούν στο κρησφύγετό τους που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. Ωστόσο, ο «σύμμαχός» τους αποδείχθηκε «εχθρός» τους, καθώς ο Κόλα και ο Κούπα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι με τόση ομίχλη θα εντοπιστούν από τις Αρχές.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά. Τελικά τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν πεζή, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, ενώ είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Όταν όμως ο Κόλα κατάλαβε πως οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, ενώ ο Κούπα τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Το καλάσνικοφ, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και το ταπεράκι…

Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Κόλα.

Όπως εκτιμά η αστυνομία τα ευρήματα ανήκουν στον καταζητούμενο αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την ένοπλη συμπλοκή.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν πως στόχος των δραπετών δεν ήταν να φτάσουν στην Αλβανία. Άλλωστε εκεί ο Κόλα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και κάποιοι περίμεναν να τον σκοτώσουν.

Τραυματίστηκε αστυνομικός από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, όπου και χειρουργήθηκε. Ο 26χρονος αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου, ωστόσο έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα καθώς η σφαίρα μπήκε λίγο κάτω από το δεξί του γόνατο και βγήκε από τον μηρό.