ΕΛΛΑΔΑ

Τι έδειξαν οι βαλλιστικές από το καλάσνικοφ του Κόλα

Τι έδειξαν οι βαλλιστικές από το καλάσνικοφ του Κόλα

Περισσότερο φως στην υπόθεση με την άγρια συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και των δύο αλβανών δραπετών στη Βροσίνα Ιωαννίνων, από την οποία έπεσε νεκρός ο αδίστακτος κακοποιός Μάριαν Κόλα έφεραν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις βαλλιστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έξι κάλυκες, που περισυλλέγησαν από το σημείο, προέρχονται από καλάσνικοφ του Κόλα, το οποίο βρέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:

οκτώ (8) κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA , από το οποίο δράστες έβαλλαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»,

τρεις (3) κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου δράστες διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας όχημα, μάρκας NISSAN , πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και

έξι (6) κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ως άνω κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN , το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην πόλη της Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το καλάσνικοφ δεν φέρετεαι να συνδέεται ούτε με τη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο, ούτε με τον θανάσιμο τραυματισμό της Κατερίνας Ζώγαλη στα Ίσθμια στις 29 Μαρτίου.

Επομένως, εικάζεται είτε ότι ο Κόλα στις συγκεκριμένες περιτπώσεις χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όπλο, είτε ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Το κινητό και οι τελευταίες του κλήσεις…

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα ευρήματα από τον τόπο της αιματηρής συμπλοκής που έχουν φθάσει ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αξιωματικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό που βρέθηκε στο σακίδιο του Κόλα που συναρμολογούσε ο Κόλα κάθε φορά που επιθυμούσε να μιλήσει με κάποιον.Ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας έβγαζε την μπαταία και την κάρτα SIM, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Η ομίχλη ξεκαθάρισε… το τοπίο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξημερώματα της Κυριακής επικρατούσε έντονη ομίχλη στην περιοχή που σημειώθηκε η άγρια συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν πάνω από 100 πυροβολισμοί.

Οι δύο κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα για να προσπεράσουν το συγκεκριμένο σημείο και να κατευθυνθούν στο κρησφύγετό τους που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. Ωστόσο, ο «σύμμαχός» τους αποδείχθηκε «εχθρός» τους, καθώς ο Κόλα και ο Κούπα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι με τόση ομίχλη θα εντοπιστούν από τις Αρχές.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά. Τελικά τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν πεζή, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, ενώ είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Όταν όμως ο Κόλα κατάλαβε πως οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, ενώ ο Κούπα τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κούπα

Μία ημέρα μετά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βάζουν ένα νέο στοίχημα. Τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα, του δεύτερου αλβανού καταζητούμενου που ήταν μαζί με τον Κόλα όταν σημειώθηκε η μάχη με τους αστυνομικούς. Πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο Κούπα θα επιχειρήσει να φύγει για Αλβανία.