ΕΛΛΑΔΑ

Μια αφορμή για γιορτή από το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου (pics)

Μια αφορμή για γιορτή από το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου (pics)

Μέσα από 2.500 σχεδόν συμμετοχές, αναδείχθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου ο μεγάλος νικητής του φετινού δεύτερου τουρνουά τάβλι του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, σε μια μεγάλη ολοήμερη γιορτή για δύο από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνήθειες, το ούζο και το τάβλι.

Η τελική φάση του τουρνουά, που ξεκίνησε στο facebook, πραγματοποιήθηκε στο απόλυτα καλοκαιρινό περιβάλλον του μουσικού θαλασσομεζεδοπωλείου «Άμμος» στο Πόρτο Ράφτη, και συγκεκριμένα σε χώρο που το Ούζο Πλωμαρίου είχε διαμορφώσει ειδικά, ώστε να παραπέμπει σε παραδοσιακό καφενείο. Εκεί προσήλθαν από νωρίς οι οκτώ φιναλίστ του τουρνουά και υπό την επίβλεψη των κ.κ. Μιχάλη Προυκάκη, Κώστα Μητρέλη και Γιώργου Πεταλά, από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, που είχαν αναλάβει χρέη διαιτητή για τα παιχνίδια, αγωνίστηκαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας διεκδικώντας το μεγάλο δώρο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για δύο στη Λέσβο και μια ξενάγηση στο παραδοσιακό αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, στο Πλωμάρι. Εκεί, στην καρδιά της γιορτής και δίπλα στους διαγωνιζόμενους, προσήλθαν όμως και εκατοντάδες φίλοι του ούζου και του τάβλι, που άφησαν για λίγο τις ξαπλώστρες τους για να επιδοθούν σε φιλικά παιχνίδια τάβλι, να κερδίσουν αναμνηστικά της ημέρας και να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για ακόμη περισσότερα δώρα.

Τόσο η προημιτελική όσο και η ημιτελική φάση διεξήχθησαν σε παρεΐστικο κλίμα, κρατώντας συνάμα αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία όσων είχαν την τύχη να βρεθούν την Κυριακή στην παραλία μπροστά από το «Άμμος». Στο ίδιο ζεστό κλίμα διεξήχθη και ο μεγάλος τελικός του τουρνουά, με τον Σεραφείμ Τσάκνη από το Καρπενήσι να αναδεικνύεται ο καλύτερος ταβλαδόρος της Ελλάδας, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στους σχεδόν 2.500 παίκτες που συμμετείχαν συνολικά στη διοργάνωση.

Χάρη και στις προσπάθειες του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το ούζο και το τάβλι φαίνεται να έχουν και «επισήμως» καθιερωθεί στο μυαλό όλων ως ένα αχτύπητο δίδυμο για την πόλη, αλλά και κάθε καλοκαιρινό προορισμό: Ένα τέτοιο δίδυμο δεν θα μπορούσε να λείψει από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ούζου, που διοργάνωσε από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου στην πατρίδα του ούζου, το Πλωμάρι και τη Λέσβο, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Λέσβου. Έτσι, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ εκτός από την ευκαιρία να απολαύσουν την ιδιαίτερη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είχαν και τη δυνατότητα να τη «συνοδεύσουν» με μια παρτίδα τάβλι, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αλλά και ειδυλλιακά σημεία του νησιού.