ΕΛΛΑΔΑ

Εθελούσια έξοδος με μπόνους για χιλιάδες υπαλλήλους σε τράπεζες

Εθελούσια έξοδος με μπόνους για χιλιάδες υπαλλήλους σε τράπεζες

Πολλοί εργαζόμενοι εκτός τη νόμιμη αποζημίωση θα πάρουν και ένα έξτρα ποσό που θα συνδέεται ως κίνητρο με την ηλικία τους.

Στη σύνταξη με μεγάλο «μπόνους» μπορούν να βγουν χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι που θα αξιοποιήσουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Σε όσες τράπεζες εφαρμόζονται ανάλογες ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους που είναι ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση να πάρουν ένα έξτρα ποσό και έτσι να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Πρόσφατα, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε μεγάλη τράπεζα, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν έως και 2.000 εργαζόμενοι στον όμιλο.

Οσον αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποδέχτηκαν 650 εργαζόμενοι, οι οποίοι αποχωρούν στο τέλος του μήνα. Ενδεικτικό των κινήτρων που δίνονται είναι ότι σε μεγάλη τράπεζα όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους θα πάρουν, επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης, οκτώ μισθούς. Επίσης, δίνονται επιπλέον δύο μισθοί για κάθε ανήλικο παιδί.

Το κίνητρο της εθελουσίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 8.000 ευρώ και μεγαλύτερο των 170.000 ευρώ.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι θα πάρουν τη νόμιμη αποζημίωση αλλά και ένα έξτρα ποσό, με τα κίνητρα να συνδέονται και με την ηλικία.